bureau Calis

architectuur

 

 

home

Gerealiseerd

Woonhuis Beuningen 2014

Woonhuis Haaren 2009

Woonhuis Groesbeek 2008

Verbouwing Leiden 2008

Kastenwand te Rotterdam 2006

Uitbereiding Oegstgeest 2005

Dakopbouw Leiden 2003

 

Studieopdrachten

Europan Zwolle, 2005

Interieur Eindhoven Airport, 2004

Prijsvraag voor woning, Enschede 2004

Prijsvraag Osdorp, Amsterdam 2002

Woonhuis Nesselande 2001

V.O. voor 7 appartementen, Den Haag 2000

Afstudeeropdracht 1999

 

 

Nieuwe situatie: entree aan zijgevel.

interieur

Oude situatie: entree aan straatzijde. Bestaande uitbouw hokkerig en donker.

Nieuwe stiuatie: entree aan de zijgevel, nieuwe indeling begane grond. Leeg maken en vergroten uitbouw aan de tuinkant.

Nieuwe tuingevel

Oude tuingevel en interieur kijkend vanuit de woonkamer naar de uitbouw.

Nieuwe woonkeuken aan tuingevel

 

 

 

 

Woningtransformatie en uitbreiding, Haaren, 2009

Toen de opdrachtgevers deze woning kochten, kregen ze een pand in handen dat in het verleden al een eigenaardige verbouwing achter de rug had. Achter het bestaande woonhuis was een uitbouw gezet met een badkamer, een toilet en een tuinkamer. De begane grond verdieping was daardoor erg donker, hokkerig en had eigenaardige looplijnen waarbij je via de bijkeuken en keuken naar de badkamer of wc moest. De bovenverdieping had dan weer een overdreven grote overloop en een slaapkamer.

De opdrachtgevers wilden graag een ruime grote woonkeuken en een extra slaapkamer op de verdieping.

Door de hoofdentree te verplaatsen van de voorkant naar de zijkant, waren we in staat de plattegrond veel meer helderheid te geven. Omdat je in het midden binnenkomt heb je veel minder looproutes nodig om bij alle ruimten te komen. De oude entreehal konden we zo herbestemmen tot extra werkkamer/ slaapkamer. Aan de achterzijde werd de uitbouw vergroot zodat er eenvoudig een grote woonkeuken kon komen, met openslaande deuren naar de tuin.

Door de draaiing in de plattegrond was het ook op de verdieping nu wel mogelijk om er twee slaapkamers te maken. De oude trap kon gewoon worden hergebruikt.

 

 



<< First | < Previous Next > | Last >>