bureau Calis

architectuur

 

 

home

Gerealiseerd

Woonhuis Beuningen 2014

Woonhuis Haaren 2009

Woonhuis Groesbeek 2008

Verbouwing Leiden 2008

Kastenwand te Rotterdam 2006

Uitbereiding Oegstgeest 2005

Dakopbouw Leiden 2003

 

Studieopdrachten

Europan Zwolle, 2005

Interieur Eindhoven Airport, 2004

Prijsvraag voor woning, Enschede 2004

Prijsvraag Osdorp, Amsterdam 2002

Woonhuis Nesselande 2001

V.O. voor 7 appartementen, Den Haag 2000

Afstudeeropdracht 1999

 

 

 

 

hoofdstraat

 

huizen

 

flats

 

Prijsvraag tbv herstructurering openbare ruimte in Osdorp, Amsterdam, 2002

Deze prijsvraag is uitgeschreven om de naoorlogse wijk 'de Punt' te behoeden voor toekomstige verloedering. De wijk bezit namelijk veel openbare ruimte die langzaam aftakelt.

Het ontwerp is een voorstel om de bestaande structuur van de wijk te herstellen en te versterken. Op dit moment heeft bijna geen enkele ruimte in de wijk een duidelijke identiteit. Straten, pleinen en hoven zijn allemaal maar half af. Het ontwerp versterkt de potentiele kwaliteiten van de wijk. De ruimten die nu half stedelijk zijn worden verdicht en de grote open ruimten in de wijk die nu (te) brede wegen zijn worden groene assen, door toevoeging van voortuinen en of waterpartijen.

Een ander minpunt is dat de wijk nauwelijks connecties heeft met andere wijken. Je ervaart ' de Punt' vooral als eindstation van tramlijn 17. Er zouden meer bruggen gebouwd moeten worden zodat de wijk beter aantakt op de stad. De 'keerlus' van de tram zou meer kunnen zijn dan een kleine draaicirkel. De lus zou een route door de wijk kunnen worden zodat de wijk beter ontsloten wordt. Het prijsvraagontwerp geeft de wijk een sterkere identiteit door de randen van de wijk vorm te geven, op dit moment is het nauwelijks zichtbaar waar de wijk begint en eindigt.

Veel tuinen liggen aan de straatkant. In het ontwerp worden deze verplaatst naar de hofkanten. Alle woningen krijgen een 3 meter diepe voortuin zodat de overgang van publiek naar prive gelaagder wordt.

 

 

 << First | < Previous Next > | Last >>