bureau Calis

architectuur

 

 

home

Gerealiseerd

Woonhuis Beuningen 2014

Woonhuis Haaren 2009

Woonhuis Groesbeek 2008

Verbouwing Leiden 2008

Kastenwand te Rotterdam 2006

Uitbereiding Oegstgeest 2005

Dakopbouw Leiden 2003

 

Studieopdrachten

Europan Zwolle, 2005

Interieur Eindhoven Airport, 2004

Prijsvraag voor woning, Enschede 2004

Prijsvraag Osdorp, Amsterdam 2002

Woonhuis Nesselande 2001

V.O. voor 7 appartementen, Den Haag 2000

Afstudeeropdracht 1999

 

 

laakhaven

 

 

stedenbouw

 

tekeningen

 

Voorlopig Ontwerp voor zeven appartementen, Laakhaven, Den Haag 2000

Met mijn afstudeerontwerp ben ik genomineerd voor de Archiprix 2000. Naar aanleiding hiervan werd ik samen met zes andere genomineerden uitgenodigd door Atelier Pro om een Voorlopig Ontwerp te maken voor zeven appartementen bovenop een kantoorschijf. Atelier Pro ontwierp het stedenbouwkundig plan en de zeven kantoorschijven. Elke genomineerde kreeg een schijf toegewezen waarop hij/zij de zeven appartementen kon ontwerpen. Alle schijven zouden direct naast het spoor bij station Hollands Spoor in Den Haag komen te staan.

Ik heb gesteld dat wanneer je bovenop een gebouw woont het de ideale situatie is om een zo'n ruim mogelijk uitzicht te hebben in combinatie met een zo'n groot mogelijk dakterras. Om dat te bereiken heb ik alle woonlagen, vier in totaal, ten opzichte van elkaar verschoven.

De lagen heb ik over de lengte in twee delen verdeeld, zodat de woningen relatief veel geveloppervlak krijgen. Naast een ruim uitzicht bied je de toekomstige bewoners zo ook nog de mogelijkheid om de woning op veel verschillende manieren in te delen.

Mijn kantoorschijf lag op de as van een grote laan. Door het verschuiven van de woningen ontstonden er aan de spoorkant enorme terrassen en aan de andere kant een behoorlijk overstek dat de beeindiging van de laan dramatiseerde.

 

 

 << First | < Previous Next > | Last >>