bureau Calis

architectuur

 

 

home

Gerealiseerd

Woonhuis Beuningen 2014

Woonhuis Haaren 2009

Woonhuis Groesbeek 2008

Verbouwing Leiden 2008

Kastenwand te Rotterdam 2006

Uitbereiding Oegstgeest 2005

Dakopbouw Leiden 2003

 

Studieopdrachten

Europan Zwolle, 2005

Interieur Eindhoven Airport, 2004

Prijsvraag voor woning, Enschede 2004

Prijsvraag Osdorp, Amsterdam 2002

Woonhuis Nesselande 2001

V.O. voor 7 appartementen, Den Haag 2000

Afstudeeropdracht 1999

 

 

 

achtergevel

tek

interieur

Woninguitbreiding, Oegstgeest 2005, 7 m2

De bestaande woning, ontworpen door Tangram Architecten bestond uit twee volumes; het woongedeelte en een garage met daarop een werkkamer die verbonden was met het woonhuis door middel van een overdekte loopbrug.

De opdrachtgevers wilden de woning en de garage met elkaar verbinden zodat de garage ook binnen het huis bereikbaar zou worden. De uitbouw moest dus zowel verbinden als scheiden. Het was immers niet de bedoeling een grote klont van het huis te maken. Tegelijkertijd zou het ook mooi zijn als de uitbereiding ook als ruimte ervaren zou worden, ondanks zijn geringe afmeting.

De uitbereiding is daarom enerzijds heel transparant, maar heeft ook grote semi-transparante vlakken in het glas gegraveerd. Deze vlakken zijn zo geplaatst dat ze de ruimte als het ware omarmen. Naar de tuin toe opent het volume zich. Deze vlakken zorgen op een bescheiden manier voor diepte en gelaagdheid in het kleine volume.

De bestrating binnen het volume is dezelfde als in de tuin. De oude loopbrug is aan de binnenkant opengewerkt.

 

 



<< First | < Previous Next > | Last >>