bureau Calis

architectuur

 

 

home

Gerealiseerd

Woonhuis Beuningen 2014

Woonhuis Haaren 2009

Woonhuis Groesbeek 2008

Verbouwing Leiden 2008

Kastenwand te Rotterdam 2006

Uitbereiding Oegstgeest 2005

Dakopbouw Leiden 2003

 

Studieopdrachten

Europan Zwolle, 2005

Interieur Eindhoven Airport, 2004

Prijsvraag voor woning, Enschede 2004

Prijsvraag Osdorp, Amsterdam 2002

Woonhuis Nesselande 2001

V.O. voor 7 appartementen, Den Haag 2000

Afstudeeropdracht 1999

 

 

 

 

gangboven

 

 

 

tuingevel

 

 

tuingevel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Transformatie woonruimte en dakterras, Leiden, 2014

Soms kan je beter slopen dan bouwen. Zoals bij dit huis in Leiden. De woonfuncties; keuken en woonkamer bevonden zich op de eerste verdieping. Er was ooit een klein kamertje aangebouwd, waarmee niet zoveel werd gedaan, behalve dan dat er een toilet in zat. Het aanbouwtje zorgde er wel voor dat de keuken en woonkamer vrij donker waren. Naast het aanbouwtje was een dakterras. Ik heb voorgesteld het aanbouwtje te slopen. Daardoor ontstond er een riant dakterras en werd de hele woonruimte een stuk lichter. Het dakterras fungeert nu echt als een buitenkamer.

Op de begane grond verdieping was een hal en een ouderslaapkamer. En wederom een uitbouwtje, waarin dit keer de badkamer was gesitueerd, grenzend aan de tuin. De opdrachtgevers gaven aan dat ze wat meer privacy wilden in hun slaapkamer en daarnaast wilden ze graag een hobbykamer. Ik heb een inpandige badkamer ontworpen, grenzend aan de slaapkamer. De opdrachtgevers hebben een tweede badkamer op de slaapverdieping van de kinderen, deze badkamer kon daarom exclusief voor de ouders worden. Omdat de badkamer verplaatst werd, kon het aanbouwtje als hobbykamer gaan fungeren. Er is een extra raam in gemaakt voor meer licht en contact met de tuin.

Door middel van het maken van gebogen wanden kon het kleine badkamertje toch ruimtelijk worden. Het staat in open verbinding met de slaapkamer. Een tweede gebogen wand biedt beschutting aan het ouderlijk bed aan de slaapkamerkant en vormt een halletje aan de anderze zijde, waardoor het toilet, dat nu geplaatst is onder de trap, bereikbaar is vanuit de hal.

 

 

 

 

 

 

 << First | < Previous Next > | Last >>