bureau Calis

architectuur

 

 

home

Gerealiseerd

Woonhuis Beuningen 2014

Woonhuis Haaren 2009

Woonhuis Groesbeek 2008

Verbouwing Leiden 2008

Kastenwand te Rotterdam 2006

Uitbereiding Oegstgeest 2005

Dakopbouw Leiden 2003

 

Studieopdrachten

Europan Zwolle, 2005

Interieur Eindhoven Airport, 2004

Prijsvraag voor woning, Enschede 2004

Prijsvraag Osdorp, Amsterdam 2002

Woonhuis Nesselande 2001

V.O. voor 7 appartementen, Den Haag 2000

Afstudeeropdracht 1999

 

 

afstand

 

voorgevel

 

tek

 

zijgevel

 

 

Villa in Nesselande, Rotterdam 2001, Mind the Gap

Prijsvraagontwerp in samenwerking met Angelique Slatius, eerste prijs.

Deze prijsvraag is uitgeschreven in het kader van het welstandsvrij bouwen voor particulieren. De ontworpen woningen zouden ter inspiratie dienen voor aspirant kavelkopers.

Er moest een villa ontworpen worden op een kavel met bepaalde afmetingen en binnen een omschreven bebouwingsenvelop. De kavels waren langwerpig van vorm en lagen op eilandjes omringd door water. In het terrein zat een klein niveauverschil van een meter.

We hebben deze maximale envelop letterlijk opgevat en als het ware opgevuld. Op deze manier ontstond de ronde vorm. De villa scheidde hiermee het kavel in twee stukken; een voortuin en een achtertuin en het niveauverschil werd opgenomen in de woning.

Vervolgens hebben we de villa in drie zones verdeeld; een smalle zone aan de straatkant met dienende functies, een brede zone aan de tuinkant met woon- en slaapkamers en een een beglaasde trappenzonein het midden met vides in het midden, daar waar het niveauverschil zat.

Omdat het huis zo compact mogelijk is, blijft er een grote voor- en achtertuin over en hierop kijkt het huis volledig uit. Naar de buren aan weerszijden is het huis behoorlijk gesloten.

De brede beglaasde gevel aan de voor- en achterkant maken de villa flexibel indeelbaar.

 



<< First | < Previous Next > | Last >>